donderdag 27 januari 2011

Drain: de nieuwe afvoergoot met waterdichting

Drain: de nieuwe afvoergoot met waterdichting

I-Drain Linear 54 douchegoot !-Drain: de nieuwe afvoergoot met waterdichting.

Technische specificaties:

1 sifon Hoogte waterslot: 30 mm Uitgang drain (diameter): 40 mm Aansluiting aan drain: schuifmof Capaciteit 9mm waterkolom: 0,44 L/S Capaciteit 20mm waterkolom: 0,46 L/S Afvoergoot: RVS 316: 1,25 mm Rooster & tegelprofiel: RVS 304: 1,5mm & 3,00mm Binnenschroefdeel: Nylon Buitenschroefdeel: ABS PC Sifon: ABS Roostersteunen: ABS Afdichtingsring: Silicone Inbouwhoogte: 54mm excl. tegeldikte Roostermaat: 60-70-80-90-100-110-120

Afvoergoot: totaal 24mm langer Breedte rooster: 5,5 cm Tegeldikte vloer: Vanaf 4mm tot ...cm

Tegeldikte muur: Vanaf 8mm tot ...cm inbouwhoogte is exclusief afwerkingsvloer, deze afwerkingsvloer bedraagt minimaal 9mm Installatievoorschrift Een ingenieus gepatenteerd systeem dat gebruik maakt van waterbuffers zorgt ervoor dat het waterslot op ieder moment herstelt. In bepaalde situaties (o.a. bij hoge capaciteiten) kan het voorvallen dat het sifon leeggezogen wordt (situatie 1). Door middel van waterbuffers en een klein kanaaltje in het midden van de drain loopt het achtergebleven water stilletjes richting waterslot. Op die manier wordt het waterslot volledig hersteld en kan er geen geurhinder ontstaan

In de meeste gevallen is een deudrain verschillend van een muurdrain. Bij I-drain echter niet! Eén enkel model van drain kan zowel tegen de muur, als aan de deur geplaatst worden. Ook het probleem van de wandtegeldikte wordt opgevangen doordat de drain 'traploos' van de wand kan geplaatst worden. Iedere drain kan optioneel geleverd worden met een vakantieslot. Dit slot zorgt voor een permanente afsluiting van de drain tijdens een lange periode van inactiviteit of afwezigheid. Geurhinder behoort volledig tot het verleden. Ieder rooster wordt standaard voorzien van een tegelprofiel. Dit profiel fungeert als afwerking van een gesneden tegel. Daarenboven is het rooster van de I-drain in de hoogte verstelbaar door het gebruik van verhogingsblokjes!

Tegels vanaf 4mm kunnen gebruikt worden. Verhogingsblokjes bij verschillende tegeldiktes I-drain onderscheidt zich van andere afvoergoten door het ingenieuze, voorgemonteerde waterdichtingsdoek. Deze constructie resulteert in een ideale oplossing voor lekkage gevoelige plaatsen.

Een meegeleverd hoekstuk maakt de delicate hoeken waterdicht. Geïntegreerde, voorgemonteerde waterdichting ABS profiel voor gebruik in delicate hoeken Het KIWA gekeurde waterslot is volledig uitneembaar om de afvoergoot makkelijk te kunnen reinigen. De sifon is daarenboven uitgerust met een haarvangroostertje om lange haren tegen te houden. Het KIWA-gekeurde uitneembare waterslot Haarvangrooster om lange haren tegen te houden De complexe wereld van afvoersystemen in inloopdouches is voortaan heel wat minder ingewikkeld dankzij een nieuw systeem: I-drain.

Dit weldoordachte concept betekent een meerwaarde voor zowel installateurs, verkopers als consumenten.

meer info


Geen opmerkingen: